Articles » Blog » Kına Malzemeleri Listesi

Kına Malzemeleri Listesi

Kına asırlar boyu eskimeyen ve günümüze kadar gelen bir gelenektir. Sağlık açısından pek çok fayda sağlayan kına aynı zamanda eski İslam geleneklerine göre eşlerin bir ömür boyu aşklarının sürmesi için de büyük bir şans getirdiğini, hatta bu sebeple nazar ve kötülüklerden koruma düşüncesi altında yeni evlenen çiftlere kına gecesi adı altında kına yakılması şeklinde devam etmektedir. Düğün öncesi yapılan kına gecesinde kınanın yakılabilmesi için birtakım kına malzemeleri listesi yer almaktadır. Kına gecesinin malzeme listeleri arasında kına, kına kesesi, kına kutusu, kına örtüsü, kına tası, kına tepsisi, kına mumu ve kına sepeti yer almaktadır.

Kına Gecesinde Kına Yakmak

Geleneklere göre kına gecesinde uygulanan kına yeni evlenen çifti nazarlardan korumakta ve çiftlere şans getirmektedir. Kına gecesinde kına evde önceden hazırlanmakta ve tepsi ile birlikte hazır bir şekilde getirilmektedir. Önceden hazırlanmış kına tepsisi ile bekar kızlar gelinin etrafında çeşitli şarkılar söyleyerek dönerler ve tepsiyi elden ele dolaştırırlar. Aile büyüğü tarafından gelinin eline kına yakılır kalan kınalardan davetli olan misafirlere dağıtılır. Kınanın tutabilmesi ve istenilen kıvama gelebilmesi için hemen yıkanmaması ve en az 2 saat beklenmesi gerekmektedir. Kına hazırlayan kişinin mutlaka eldiven kullanması gerekir. Bunun nedeni ise kına cilde temas halinde boya vermekte ve kına hemen geçmemektedir.

Kına Hazırlarken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Kına hazırlama işleminde kınanın istenilen kıvamı verebilmesi için tahta kaşıkla karıştırılması oldukça önemlidir. Bunun yanı sıra toz kına içerisine katılan zeytinyağı ve demli çayın da dikkatli bir şekilde yavaş yavaş ilave edilmesi gerekir. Kınanın kıvamı demli çay ilavesi yapılarak kolay bir şekilde açılabilmektedir. Tamamen doğal olarak üretilmekte olan kına cilde ve saça kesinlikle zarar vermemekte ve hiçbir kimyasal madde içermemektedir. Kına uygulandıktan sonra uzun süre kalıcı bir etkiye sahiptir.  Kınanın kıvamı her ne kadar koyu olursa olsun zamanla su ile temasında soluk bir görünüme dönebilmekte ve belirli bir süre sonra silinmektedir. Ele uygulanan kınalar genel olarak 1 ay gibi bir sürede kendi kendine geçmektedir.

 

Our Picks for You

There is no item in your basket